Sylvia undata, Dartford Warbler, identifikācijas ceļvedis

Dzimtene: Chordata - Klase: Aves - Ordenis: Passeriformes - Ģimene: Sylviidae

Identifikācija - izplatīšana - dzīves cikls - pārtika - plēsēji - atsauces avoti

Silvija undata, Dārtfordas karātava

Nosaukts pēc Dartfordas Hīta Kentā, kur 1773. gadā to pirmo reizi reģistrēja Lielbritānijā kā vaislas putnu, Dartford Warbler ir saistīts ar sausu zemienes virsāju.

Identifikācija

Dartford Warblers garastāvoklis ir 13 cm, un spārnu platums ir aptuveni 16 cm. Šīs sugas tēviņš un mātīte pēc izskata ir nedaudz līdzīgi, taču, tos redzot kopā, tos var viegli atšķirt. Vīriešiem ir slānekļa pelēka augšdaļa, ķiršu sarkanās krūtis, kas aplaupītas ar baltu, un vīna sarkanās krāsas apakšdaļas; mātītēm ir bālāka apakšdaļa, īpaši kakls, un tām ir brūnāk pelēkas augšējās daļas. Dartford Warblers acīm ir raksturīgi sarkani ārējie gredzeni.

Dartford Warbler tēviņš, kas bieži vien atrodas Gorse krūma galā, dziedāšanas laikā tur garo, brūno asti nelielā leņķī, taču tā marmors ir nepastāvīgs un saskrāpēts, nevis skaļš.

Dārtfordas ķauķis, Portugāle

Izplatīšana

Lielbritānijā Dartford Warbler tiek reģistrēts visbiežāk Anglijas dienvidaustrumos, bet tas notiek arī gar lielāko Anglijas dienvidu krastu un ap Severna grīvu un Velsas dienvidu piekrastes joslu, ieskaitot Gower un Pembrokeshire pussalas.

Eiropas kontinentālajā daļā Dartford Warblers var atrast lielākajā daļā rietumu valstu, tostarp Francijā, Spānijā un Portugālē. Šī suga ir reģistrēta arī Āfrikas ziemeļrietumos.

Ēdiens

Šie diezgan mazie putni barojas ar kukaiņiem, un, dzīvojot Lielbritānijā, tie ir īpaši neaizsargāti skarbās ziemās, it īpaši, ja zeme nedēļām ilgi ir sniegā un mušas un citas kļūdas vienkārši nevar parādīties.

Dzīves cikls

Dārtfordas karātavas ligzdas veido netālu no zemes starp blīvu aizu vai laiku pa laikam viršiem. Kausveida formas ligzdas galvenokārt izgatavo no zālēm un izklāta ar mazām saknēm un spalvām. Apmēram divas nedēļas galvenokārt trīs putnu olas inkubē galvenokārt putna mātīte. No aprīļa līdz jūlijam tiek ražoti divi vai pat trīs sajūgi.

Sešdesmito gadu sākumā Lielbritānijas Dārtfordas putnu populācija nokrita apmēram desmit vaislas pāriem, taču kopš tā laika to skaits pakāpeniski atjaunojas; tomēr šis putns saglabāšanas statusa ziņā joprojām tiek uzskatīts par Dzintara saraksta sugu.

Plēsoņa

Gorse, Dartford Warblers iecienītais ligzdošanas un atpūtas biotops, ir ļoti dzeloņains krūms, un tas nodrošina papildu aizsardzību no plēsējiem, un tas ir pievilcīgs arī zirnekļiem, kas veicina Dartford Warblers diētu.

Atsauces avoti

BirdLife International (2012). "Sylvia undata". IUCN Apdraudēto sugu sarkanais saraksts. Versija 2013.2. Starptautiskā dabas aizsardzības savienība.

Pateicības

Šajā lapā ir attēli, kurus laipni ieguldījuši Vils Bowns un Rejs Tipers.


Mēs ceram, ka šī informācija jums ir noderīga. Ja tā, mēs esam pārliecināti, ka jūs arī izbaudīsit mūsu grāmatas par Algarves savvaļas dzīvniekiem un savvaļas ziediem. Pērciet tos tiešsaistē šeit ...